dimarts, 18 de novembre del 2008

QUÈ FAN ELS NOSTRES FILLS A PSICO?







La classe de psicomotricidad, coneguda per tots els nins com psico, es perquè ens entenguem és la gimnàstica de l'Educació Infantil.


En aquesta sèrie d'entrades en el blog, us volem ensenyar com i en que consisteix la classe de psico.





La classe de psico esta formada per 2 mestres, Bea, i la tutora de cada curs.





El primer que es fa és el ritual d'entrada, que consisteix que els nens, entren, s'asseuen en la paret i l'encarregat del dia, en el cas de 4 i 5 anys, reparteix els mitjons demanant als seus companys, de qui són els calcetins?, cada nen ha de reconèixer els seus mitjons i dir les següents paraules, AQUESTS CALCETINS SÓN MEUS.



Aquest exercici serveix per a treballar el llenguatge.


En la classe de 3 anys la professora és la qual demana de qui són els mitjons i els nens contesten SÓN MEUS, cada nen es posa ell tot sol els mitjons.


Després de repartir els mitjons, els nens es duen les sabates i ens posem els mitjons, damunt dels quals tenen posats.


Després recordem les normes de psico, que consisteixen a dir les coses que no podem fer, per exemple, no podem pegar, no podem saltar damunt d'altre nen, no podem donar empentes, no podem destrossar les construccions dels altres nens, etc.


I també dir les coses que es poden fer, jugar amb corda, cal compartir, jugar amb les pilotes, disfressar-nos amb les teles, fer construccions amb els coixins.