dijous, 3 d’abril del 2008

´La flauta màgica´ al conservatori aquest cap de setmana

El públic infantil i juvenil podrà gaudir el pròxim cap de setmana d'una adaptació dirigida per Maria Victòria Cortesa i Caterina Alorda de La flauta màgica, la genial composició escrita per Mozart.
Les representacions tindran lloc el 5 d'abril en el auditori del Conservatori (12 hores) i el dia 6 en el Teatre de Lloseta (a les 18 hores), al preu de 10 euros.
Aquesta adaptació va ser estrenada al gener de 2006 per a commemorar el 250 aniversari del naixement de Mozart.
La flauta màgica és l'última òpera que va compondre Mozart, en 1791, pocs mesos abans de morir, i una de les obres mestres de la lírica alemanya i del teatre musical universal.
La versió que presenten Cortés i Alorda té una durada de 55 minuts i està cantada i parlada en català per a facilitar la seva comprensió per part del públic infantil i juvenil.
Es tracta d'una reducció de l'òpera que conserva set personatges, els fils argumentals i les àries principals, i substituïx l'orquestra per una flauta, un teclat (per a conservar els efectes tímbricos del carrillón de Papageno i de la flauta de Tamino) i un piano.
En La flauta màgica els espectadors podran viure la història màgica d'amor entre la dolça princesa Pamina i el valent príncep Tamino que, enmig del regne de la nit i el dia, es demostraran que la força de l'amor és la més forta de totes.
També podran contemplar dracs feroços, una reina rencorosa i venjativa, al malvat Monostatos al servei del sacerdot Sarastro... No faltarà Papageno, qui centrat en els plaers de la vida trobarà a la seva Papagena.
Entre els cantants sobresurten els noms del tenor José M. Sánchez (Tamino), les sopranos Margalida Mateu (Pamina) i Sílvia Fluxà (Papagena) i el barítono Rodrigo Alvarez (Apageno).
Les entrades estan a la venda en MUSICASA conservatori, CASA MARTI conservatori i el mateix conservatori

Afegeixo un video de la famosa opera amb una de les seves àries més famoses en la qual Papageno busca a Papagena.